Dukić: Vjetar rasplamsa vatru na požarištu južne Dubrave kod Šibenika

Ilustracija

Jak vjetar rasplamsava vatru u subotu predvečer na požarištu južne Dubrave kod Šibenika i gasitelji ulažu velike napore na njegovu zaustavljanju, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

“Puše snažan vjetar i vatra naprosto leti, ali gasitelji te pripadnici  Hrvatske vojske i kanaderi čine sve što je u njihovoj moći ne  bili zaustavili širenje vatene stihije.  Za sad nisu ugroženi stambeni objekti,” rekao je Dukić za  Hinu.

Na požarištu je angažirano više od 100 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila, tri kanadera, dva airtractora i 26 vojnika.

Na terenu u Dubravi su i policija i pripadnici Stožera civilne zaštite grada Šibenika, a kako se doznaje od dogradonačelnika Danijela Milete, postajala je opasnost od približavanja vatre selu Rupići, no vatrogasci su kuće obranili.

„U Rupićima se iznad Vrtnog centra vatra približila kućama, stanovnici pedesetak kuća dobili su već bili obavijesti o evakuaciji, no vatrogasci su kuće zasad obranili. Riječ je o ogromnom požaru i velikoj fronti, a zatvorena je autocesta, nema ulaza na čvor Šibenik, kao i lokalne ceste te cesta prema Drnišu“, kazao je Mileta.

Požar je planuo malo poslije 13,30 sati. 

Po izvješću HAK-a u 19 sati, za sav promet otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Pirovac i Vrpolje, koja je bila zatvorena zbog požara. Dodatan oprez potreban je između čvorova Šibenik i Skradin gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na čvoru Šibenik nije moguće koristiti ulaz i izlaz. Zbog požara je zatvorena državna cesta DC33 od Tromilje do skretanja za Perković.