Dujmović opleo: “Nemojte zaboraviti što je Milanović učinio, neprostivo je! Kolindu sotoniziraju titoisti i bivši komunisti!”

Tihomir Dujmović politički analitičar, publicist i kolumnist na svom je Facebook profilu komentirao aktualna događanja i izjave predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović.

Evo što je napisao:

Borba do zadnje kapi krvi, ne ustaša i partizana, jer ovdje danas jedva da ima i domobrana, naime, gledano iz tog kuta, ovo što gledamo u izravnom prijenosu novog sotoniziranja Kolinde Grabar Kitarovic, zapravo je borba titoista, bivših komunista, nepatvorenih jugoslavena i onih koji to nisu. Unutarnja borba danasnje Hrvatske! I Koja danas bukti punim plamenom!

I kad sve ogolite, to je samo srce naseg mentalnog građanskog rata!

Zoran Milanović, covjek koji puše za vrat Kolindi Grabar Kitarovic nedvosmisleno je kao premijer faktički jucer, na dilemu Tito ili Tuđman rekao :Tito! To se ne bi smijelo zaboraviti 50- tak dana prije novih izbora za Predsjednika republike gdje Milanovic ima respektabilne šanse!
Kad kazete Tito, a ne Tudman, razbili ste Pajkicu glavu u sred Vukovara! Obnovili ste Titov brod, a ne Goli otok! Uostalom, izlazak SDP-ovaca iz Sabora 1991 nije nista drugo negoli zagovor teze: Tito, a ne Tudman!

Kad kazem da je ovo sto danas gledamo sraz jugoslavena i onih drugih, ti drugi nisu ni ustase ni neki radikalni nacionalisti, takvih ovdje odavno nema, ti drugi znaju doći i sa njihove strane ulice! Tu ima cak i ratnih antifašista, ali miljama udaljenih od jugoslavena, jugoslavenstva, zakletih titoista i borbenih komunista! Bilo je dakle i takvih, zbunjenih, politicki nepismenih, u konačnici izmanipuliranih Hrvata. Niti su bili matica, niti su bili vecina, ali imaju cijelo vrijeme potrebu reci da nisu “isti”. Uostalom, hrvatsko proljece koje su mahom cinili komunisti, najbolji je izraz tih antifasista koji nisu ujedno neupitni jugoslaveni. Jedna od takvih je ocito bila i obitelj Kolinde Grabar Kitarovic.

Ona je dijete koje je poniklo u antifasistickoj,dakle niti u ustaskoj, niti u domobranskoj obitelji, ali kad je sad kao zrela osoba rekla sto misli barem o djeliću svoje proslosti,slijedi medijsko kamenovanje! Skolovala si se i u Americi, otac ti je mogao biti cak i mesar! A ti ovako! Da smo znali svi bi skupa završili u Hudoj jami… To je zapravo prava poruka bijesnih jugoslavena.
Da smo znali da ces nas izdati,nikad ti otac ne bi bii mesar! I
kad taj rezim Kolinda biranim rijecima zove režimom iza zeljezne zavjese, slijedi medijski cunami… Stizu medijska četa titoista ravno sa Ovčara i Kablara…. Koja perverzija gotovo 40 godina nakon Titove smrti!
S druge strane, zapravo logično, kao sto kaze moj lik iz predstave “ Mali nocni razgovori ljevice i desnice”:” Sve sto hrvatski diše vi ste ili ubili ili protjerali, uglavnom ste ovdje u ideoloskom smislu ostali zivjeti velim uglavnom, samo -Vi”. Samo ova teza objasnjava ovakve rasprave i masovnost napada na svakog tko se takne Tita. A Kolinda je maknula jos i bistu!
No, Rijeka dakle.

Rijeka je grad iz kojeg su,koliko god mi šutjeli o tome, Titovi partizani 1945 godine sistematski pobacali iz grada u prvom redu Talijane,ali i građansku hrvatsku inteligenciju, baš kao u Istri i u njihove kuce i stanove naselili uglavnom, kazem uglavnom, vojna lica JNA. To je slika i prilika danasnje Istre i Kvarnera! U naravi se radilo o masovnom naseljavanju Srbijanaca i Crnogoraca kakvo ovaj kraj ne pamti. Bilo je tu i doseljavanja Dalmatinaca koji su išli na Trst pa zapeli u Rijeci kao recimo pretci znamenitog HSLS- ovca Željka Glavana, ali to nije matica. Maticu naseljavanja su cinili Srbijanci. Smijemo li to danas i reci?
Rijeka je 1945 godine, da se ne bi lagali, bila uglavnom ispražnjena od starih stanara. Kao pobjednici stjgli su masovno Srbijanci i Crnogorci! I preko noci postali respektabilan broj u Rijeci! Kao nikad prije.

Posve ista stvar se dogodila sa Istrom, zato su Vam u Istri od danasnjeg gradonacelnika Pule do nekadasnjeg IDS-ovog ministra turizma, to mahom oficirska djeca! Jesu li oficiri JNA voljeli Hrvatsku ili Jugoslaviju? Koga Vi danas lazete?
Komunisticke vlasti su bile kadra likvidirati 660 svecenika Katolicke crkve u Hrvatskoj i misli li itko u svijetlu tog zlocina da bi iste te vlasti nakon takvog svirepog zlocina dvojili kome na prostoru koji kontroliraju dati da otvori restoran, kome dati vodstvo najvaznije sporedne stvari na svijetu, a kome dati da piše u medijima?
Pogledajte biografije ljudi koji su bili novinarske nosive grede Novog lista i vidjet cete koliko je tu djece oficira JNA i djece najboljih sinova Partije i Jugoslavije. Pa jedna od najpoznatijih kolumnistica Novog lista stasala je u “Borbi”!
Taj list se pokrece kao list KP Hrvatske, a nakon 1945 fakticki je glasnogovornik Titove Jugoslavije. “ .Nota bene taj list je glasnogovornik Partije sve do 1990-te godine!
Hej, pa taj list “tek vremenom” postaje “ list latiničnog izdanja”, kako bilježi Vikipedija! Dakle, Jugoslavija na čirilici!

Razumijete te relacije! To je Novi list i to je Rijeka tih dana. Jugoslavija na Kvarneru. Rijeke je jedini od vecih hrvatskih gradova u kojem je hrvatsko proljece proslo posve neobiljezeno! I nezapaženo! Kao da Savka i Tripalo nisu postojali! Znate, nema sramotnije cinjenice moderne hrvatske riječke proslosti od ovog detalja! Nema! A tome je tako jer je Rijeka kolonizirana u Titovo vrijeme. I sad bi Obersnel htio da se ta povijest izbrise! Ukljucujuci povijest NK Rijeke!
Hrvatska Predsjednica je odmah istaknula da danasnja NK Rijeka nije NKRijeka iz doba komunizma, premda moj kolega Mijic praveci se da to nije procitao, pita, toboze ako je NK Rijeka suspektna, zasto je nosila Sharbinijev dres u zadnjoj kampanji! Zato jer je Rijeka pa i NK Rijeka od devedesetih ( bar nominalno) politicki hrvatska ili bi to trebala biti, a do devedesetih su i grad i klub bili notorno jugoslavenski! To je Kolindin odgovor! Pa nije dosta da ste u ta olovna vrenena bili iskreni jugoslaveni, a ne politicki Hrvati, nego vam se to ni sad ne bi smijelo niti reci! Kako da ne!

Pa nije Nenad Gračan, legendarni igrac i trener NK Rijeke rekao da bi htio jgrati za Croatiu iz Toronta nego je rekao:”Crvena zvezda je moja najveca ljubav i uvijek cu je voljeti”. I to je rekao sredinom 80- tih! Da bi do jucer bio izbornik najboljih hrvatskih nogonetnih igrača do 21 godine! Danas, dakle u tobožnjoj filoustaškoj Hrvatskoj, zemlji puzajuceg fasizma covjek koji se ovako kleo Zvezdi dobiva najvece nogometne funkcije u zenlji! Toliko o puzajucoj fašizaciji Hrvatske!
Dakle, Kolinda je samo spomenula jedan detalj vezan uz NK Rijeku i njihovu jugoslavensku proslost. I zapravo nista vise, a napadnuta je sa svih strana! Znate, ne mozete se kleti Titu i Partiji, Zvezdi i Partizanu i danas tvrditi da to nije nista znacilo. Jos nismo tako senilni…

https://web.facebook.com/tihomir.dujmovic.9/posts/766374967175232