Dugo se čekalo: Milorad Pupovac izabran za novog predsjednika SDSS-a

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Vojislav Stanimirović nakon više od 20 godina više nije na na čelu SDSS-a. Glavna skupština SDSS-a održana danas u Vukovaru na njegovo je mjesto jednoglasno izabrala Milorada Pupovca, dosadašnjeg potpredsjednika stranke i predsjednika Srpskog Narodnog vijeća.

Iako se Stanimirović povukao s funkcije predsjednika stranke i dalje ostaje politički aktivan kao predsjednik Glavne Skupštine no poručio je kako se ne želi više aktivno baviti politikom.

„Samo Ivan Jakovčić je u kontinuitetu bio duže predsjednik neke političke stranke u Hrvatskoj“, rekao je Stanimirović.

Pojasnio je i kako će SDSS u budućnosti voditi Pupovac koji će kao politički veteran pomagati da četvero izabranih potpredsjednika stranke politički stasaju. Najavio je i da SDSS zadržava kontinuitet tako da će sjedište stranke i dalje biti u Vukovaru kao i stalnu komunikaciju na relaciji Vukovar-Zagreb.

„Gori ne smijemo biti, a bolji u mnogim stvarima moramo biti. Moramo biti bolji u kontaktu s ljudima, drugim političkim strankama s kojima je moguća suradnja, rješavanju životnih problema ljudi kao i većoj participaciji pripadnika srpske nacionalne manjine“, rekao je Pupovac.

Govoreći o daljim programskim smjernicama SDSS-a, najavio je daljnje aktivnosti na registraciji srpskih škola, obnovi i stambenom zbrinjavanju, kadrovskoj efikasnosti kao i razvoju sredina u kojima žive pripadnici srpske nacionalne manjine.

Za dopredsjednika SDSS-a izabrani su Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić, Anja Šimpraga i Dejan Mihajlović. Dužnost predsjednika Glavne skupštine u sljedeće četiri godine obnašat će Vojislav Stanimirović. a njegovi zamjenici bit će Mile Horvat i Igor Pavković.