Dubrovnik: Iz Plivačkog kluba “Jug” u nekoliko godina izvukao 1,3 milijuna kuna

Dubrovačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 55-godišnjeg predsjednika sportskog kluba iz Dubrovnika kojeg tereti da je u nekoliko godina iz kluba izvukao više od 1,3 milijuna kuna u korist svojih tvrtaka, a lokalni mediji pišu kako je riječ o predsjedniku Plivačkog kluba “Jug” Stanku Manenici.

Policija osnovano sumnja da je on od 2012. do 2018. počinio više kaznenih djela gospodarskog kriminala – zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene i poslovne isprave te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Utvrđeno je da je 55-godišnjak kaznena djela počinio tako što je posuđivao novac sportskog kluba svojim trgovačkim društvima u kojima je odgovorna osoba, ali novac nije vratio, nego je, “na ime namirenja duga, ispostavljao neistinite račune za pružene zaštitarske, prijevozničke i ugostiteljske usluge”, stoji u priopćenju policije.

Osumnjičenik je, osim toga, koristeći se lažnim putnim naloge i računima za hotelski smještaj na različite načine prisvajao novac ostvaren vlastitom djelatnošću kluba. Time je sebi i svojim trgovačkim društvima pribavio imovinsku korist veću od 1,3 milijuna kuna.

Kaznena prijava dostavljena je Županijskome državnom odvjetništvu u Dubrovniku.