Dubrovnik: Hospitalizirani 30-godišnjak nije zaražen korona virusom

Pixabay

Tridesetgodišnji muškarac s juga Hrvatske, koji je u ponedjeljak hospitaliziran pod sumnjom na zarazu korona virusom, nije zaraženim tim virusom, doznaje se u srijedu navečer od voditelja Odjela za infektologiju dubrovačke bolnice Stjepana Đuričića koji je potvrdio da je iz Zagreba stigao negativni nalaz.

 Nalaz je došao iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. Pacijent je obolio od upale pluća i stabilno je. Očekujem da ćemo ga zadržati na liječenju idućih sedam do deset dana, ali više neće biti u izolaciji“, rekao je Đuričić.
 Dodao je kako je ovaj slučaj svakako bio dobar test reakcije dubrovačke bolnice.
 „Dobro smo pazili na sve što je bilo bitno za poduzeti u takvoj situaciji. Drago mi je da je pacijent u redu“, zaključio je Đuričić.
Tridesetogodišnjak, koji je hospitaliziran u ponedjeljak navečer sa simptomima sumnje na korona virus, vratio se s puta na Tajland. Već u utorak bio je dobrog općeg stanja, a čekao se nalaz iz zagrebačke klinike.
Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić istaknuo je tada kako su u bolnici provedene sve mjere predostrožnosti prema posebnom protokolu za ovakve situacije.
 “Provedene su mjere prema pacijentu i osoblju. Imamo poseban ulaz, izolaciju, poseban pribor. Jako dobro smo se školovali na dosadašnjim iskustvima ospica i gripe. Oprezniji smo od traženog standarda”, rekao je u utorak ravnatelj Bekić.