Dubrovčani i gosti Novu 2020. dočekali na prepunom Stradunu

Dubrovčani i njihovi gosti, njih više od pet tisuća, novu su 2020. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz vatromet te koncert Parnog valjka i Ante Gele s gostima.

Okupljenom mnoštvu čestitke je uputio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, poručivši neka u 2019. godini ostane sve loše, a da u 2020. krenu svi hrabro i zajedno.

“Nemojmo se dijeliti, već budimo zajedno, jer takvi smo uvijek najbolji“, kazao je Franković nakon ponoći.

Program dočeka počeo je u utorak na Staru godinu dječjim dočekom uz Miu Dimšić, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.

U srijedu, prvog dana Nove godine, u podne će se na Stradunu održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra “Orlandov bal” pod ravnanjem izraelskog dirigenta Noama Zurra, s repertoarom najljepših valcera i polki obitelji Strauss, a u večernjim satima na istom mjestu uslijedit će koncert klape Iskon.

Prema informacijama gradske Turističke zajednice, u Dubrovniku u hotelskom i privatnom smještaju novogodišnje blagdane provodi više od pet tisuća gostiju, većinom iz regije.