Dubrovačka bolnica i splitski Medicinski fakultet dogovorili suradnju

Uspostavljena suradnja dubrovačke bolnice i Medicinskog fakulteta u Splitu

Sporazum o suradnji Opće bolnice Dubrovnik i splitskog Medicinskog fakulteta potpisali su u utorak u Dubrovniku ravnatelj bolnice Marijo Bekić i dekan Medicinskog fakulteta Zoran Đogaš, a uključuje sudjelovanje dubrovačkih liječnika u rad fakulteta kroz sudjelovanje na konferencijama i seminarima te pisanje znanstvenih radova.

 Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić istaknuo je kako bolnica ulaže u svoj kadar i uvjete rada kako bi pacijenti imali što bolju zdravstvenu skrb.

 “To nas je usmjerilo na najbližu ustanovu, Medicinski fakultet u Splitu, odnosno Klinički bolnički centar Split. Imamo ambiciju biti dio tog sustava i ekspanzije KBC-a Split. Imamo dovoljno kadrova sa znanstveno-naslovnim zvanjima, neki i rade na splitskom Medicinskom fakultetu, a želimo dati mogućnost našim djelatnicima uključiti se u rad fakulteta kroz sudjelovanje na konferencijama i seminarima te pisanje znanstvenih radova“, rekao je Bekić.

 Dekan Medicinskog fakulteta u Splitu Zoran Đogaš sporazum je nazvao vrlo važnim strateškim dokumentom za obje strane.

 “Želimo u dobro organizirani sustav umrežiti četiri dalmatinske županije, od Zadra preko Šibenika do Dubrovnika. Želimo da svi liječnici uz svoj izniman stručan rad dobiju priliku za znanstveno-istraživački rad i edukaciju. Samo time možemo poboljšati struku i pružiti bolju zdravstvenu skrb“, rekao je Đogaš.

 Istaknuo je kako je splitsko Sveučilište najbolje ocijenjeno u regiji, a dobrim je dijelom tom ugledu pridonio Medicinski fakultet koji ima nastavne baze i u Bavarskoj, a planira se i suradnja s Norveškoj. “Trenutno imamo tristo studenata iz Zapadne Europe, što potvrđuje širi značaj fakulteta“, izjavio je Đogaš.

 Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić označio je sporazum vrlo važnim za napredak postignute dobre suradnje na znanstveno-istraživačkom i stručnom području te na poslijediplomskim studijima.

 “Bitno nam je imati što bolju zdravstvenu skrb, a ovaj sporazum je na tragu zaključka Županijske skupštine da se naša bolnica treba razvijati u pravcu kliničkih odjela”, rekao je Dobroslavić.