Dubmović: “Mošćenica je Feniks koji se izdigao iz pepela za svoju Domovinu, to ne zaboravite”

Svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, stradalim u minskim poljima Mošćenice i žrtvama NOB-a danas je počela središnja proslava Sv. Jakova, zaštitnika Mošćenice.

Vijence su položila brojna izaslanstva, mošćeničke udruge i ustanove, udruge proistekle iz Domovinskog rata te predstavnici stranaka. Počast je u ime Grada Petrinje odao i gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim zamjenicima, Viktorijom Kaleb i Branimirom Bešlićem. Nakon odavanja počasti procesija se uputila prema kapeli Sv. Jakova gdje je održano svečano misno slavlje.

Gradonačelnik je ovom prigodom istaknuo kako je Sveti Jakov simbol ljubav te kazao:

„Sveti Jakov, naša kapela, ostat će za sva vremena simbol Domovinskog rata. Uvijek će ostati u srcima i duši kada je bio razrušen, kada se devastiran ponovo izvukao kao feniks i sve ono što se u Mošćenici dogodilo kroz 90-u i 91-u godinu znamo da nikada ne smije ostati zaboravljeno ono što je najvrjednije, a to su naši poginuli hrvatski branitelji, svi oni koji su ostali bolesni, koju su ostali osakaćeni, svi oni koji su nestali, svi oni koji su još nastradali u domovinskim poljima i svi oni civili i sve one udruge koje su proistekle iz Domovinskog rata, koje daju sve od sebe kako bi Domovinski rat u Mošćenici bila jedna od najsvjetlijih točaka stvaranja Domovine Hrvatske jer ovdje se stvorila Domovina Hrvatska.“