Državni vrh na polaganju vijenaca u prigodi blagdana Svih svetih

U prigodi blagdana Svih svetih, predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, te drugi visoki državni i vojni dužnosnici u utorak su na zagrebačkom groblju Mirogoju položili vijence i zapalili svijeće.

Vijenci su položeni kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, pred središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i dr.

Prije toga izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga položila su vijence i zapalila svijeće, kao i izaslanstvo HDZ-a, raznih udruga iz Domovinskog rata te mnogi drugi.