Državni tajnik Tugomir Majdak otvorio “20. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije”

U sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima od danas do nedjelje se održava 20. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Ova već tradicionalna manifestacija održava se u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Sajam će biti popraćen organizacijom okruglih stolova o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, prezentacijama i stručnim skupovima, te turističkim i gastro-izložbama.

Kao izaslanik predsjednika Vlade RH, mr.sc. Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak danas je otvorio jubilarni 20. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije.

Tom prigodom istaknuo je zavidne rezultate koji postižu poljoprivrednici ovog kraja i županije u govedarstvu i svinjogojstvu te pozitivan trend u proizvodnji voća i povrća, ali i preradi proizvoda.

“Ministarstvo poljoprivrede provodi opsežnu reformu, a od brojnih važnih akata spomenut ću tek zakon o poljoprivrednom zemljištu, suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksi i OPG-ima – stvara se kvalitetniji okvir svim poljoprivrednicima, posebno mladima, za njihovo buduće poslovanje” – kazao je Majdak te dodao:

Cilj kojemu težimo je stvoriti konkurentnu, pametnu, samodostatnu i održivu poljoprivredu.
Krećemo s izradom Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog prostora RH kojom ćemo dati odgovore gdje želimo biti kroz sljedećih 10 godina.

O golemoj skrbi Vlade RH za poljoprivredu svjedoči i plan proračuna Ministarstva poljoprivrede za 2018. godinu koji iznosi gotovo 7,3 milijarde kuna što je za 714 milijuna više u odnosu na plan tekuće 2017., a od ukupnog iznosa čak 4,5 milijardi kuna dolazi iz EU sredstava, kazao je Majdak.

Inače Šibensko-kninska županija ove godine je partner sajma.