Državni tajnik Tugomir Majdak o Zakonu o OPG-u

Izvor: Nacionalno

Vlada RH je u srijedu na sjednici usvojila Prijedlog Zakona o OPG-u i uputila ga na drugo čitanje u usvajanje u Hrvatskom saboru.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak gostujući u emisiji HTV Studia 4 predstavio konačan prijedlog Zakona o OPG-u.

Između ostalog pojasnio je novi zakon koji bi trebao omogućiti registraciju OPG-a za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, ali isto tako i za preradu i usluge.

„Cilj je bolji položaj OPG-a uz veću finalizacija proizvoda, te poticanje kratkih lanaca opskrbe. Zaštita od ovrhe nad osnovnim sredstvima za rad u poljoprivredi, na što mislimo zemljište, mehanizaciju, stoku i drugo li i stambenih objekata OPG-a koji je važan segment zakona“ kazao je Majdak.

Pojasnio je mogućnosti koje se pružaju OPG-u kao strateškom organizacijskom obliku poljoprivrednika u Hrvatskoj kroz prijedlog zakona, te poboljšanje novog teksta Zakona.

U emisiji HRT-a gostovao je i Miroslav Kovač, tajnik Udruge OPG Život te pozdravio donošenje zakona.

Izdvojio je državni tajnik Majdak da je cilj bolji položaj OPG-a uz veću finalizacija proizvoda, te poticje kratkih lanaca opskrbe, zatitu od ovrhe nad osnovnim sredstvima za rad u poljoprivredi (zemljište, mehanizacija, stoka i dr.) i stambenih objekata OPG-a važan je segment zakona.“

Objašnjene su i sve mogućnosti koje se pružaju OPG-u kako u strateškom organizacijskom obliku poljoprivrednika u Hrvatskoj kroz predloženi prijedlog zakona, te posebno poboljšanja novog teksta Zakona.