Državni tajnik Tugomir Majdak na radnom doručku EPP ministara poljoprivrede

Jutros je u Luksemburgu održan radni doručak EPP ministara poljoprivrede s povjerenikom za poljoprivredu EK Philom Hoganom i zastupnikom u Europskom parlamentu Herbertom Dorfmannom. Hrvatsku je sastanku predstavljao državni tajnik Tugomir Majdak.

Tom prigodom je naglasio hrvatsko stajalište po pitanju budućnosti ZPP-a te Prijedlogu Direktive o nepoštenim trgovačkim praksama na razini EU, osvrnuvši se na hrvatski Zakon o OPG-u te njegove glavne odrednice.

Majdak je danas kao predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ministra Tomislava Tolušića susjelovao i na Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva (AGRIFISH) koji se također održao u Luksemburgu.

“Dvije važne teme koje bi izdvojio na današnjoj sjednici, a u okviru u kojem sam iznio stajalište RH su: Prijedlog Direktive o nepoštenim trgovačkim praksama u lancu opskrbe hranom te Procjena i izvješće o napretku zaključaka Vijeća vezano za gubitke od hrane i sprječavanje otpada od hrane” kazao je u izjavi za portal Nacionalno državni tajnik Majdak.

Na AGRIFISH Vijeću sudjelovali su ministri ili državni tajnici zemalja članica EU te tri povjerenika EK: Phil Hogan, Karmenu Vela i Vytenis Andriukaitis.