Državni tajnik Tugomir Majdak na godišnjem, ali ipak radi !

FB

Na otoku Pagu proizvodi se jedan od svjetski najboljih tvrdih ovčjih sireva.

Posjet obiteljskoj sirani Gligora koja je jedna od prvih korisnika u RH realizirala SAPARD projekt, a danas prozvodi svjetski poznate sireve.

Prilikom posjeta slučajan susret s glavnim tajnikom SWG-a Boban Ilic koji provodi odmor s obitelji u Lijepoj našoj, piše na svojoj FB stranici državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Dodao je da zajednički susret s vlasnikom sirane Šime Gligore iskorišten je za osmišljavanje projekta edukacije malih sirara zemalja jugoistočne Europe u sirani Gligora u listopadu 2017., u organizaciji Savjetodavne službe i SWG-a te uz potporu Ministarstva poljoprivrede.

Godišnji odmor koristi Tugomir Majdak da “odradi” i druge poslove, tako je u Novom Vinodolskom nazočio tradicionalnoj turističkoj i kulturnoj manifestaciji “14. Ružica Vinodola”.

Kako piše, priča je to o običaju koji seže u davninu, u stoljeća vladavine plemićke obitelji Frankopan. Prema toj priči, po završetku berbe, u vinogradu, među beračicama birala se Ružica, najljepša i majmarljivija djevojka. Posljednji se put taj događaj zbio daleke 1880. godine.

Na području Novog Vinodolskog, ali i Crikvenice povećavaju se površine pod vinovom lozom te proizvode sve kvalitetnija hrvatska vina koja osnažuju turističku ponudu ovog kraja, poruka je državnog tajnika Tugomira Majdaka.

 

.