Državni tajnik Tugomir Majdak na 14. Županijskom natjecanju orača Sisačko-moslavačke županije

Državni tajnik Tugomir Majdak nazočio je na 14. Županijskom natjecanju orača Sisačko-moslavačke županije, u Tišini Erdedskoj, na kojoj se natjecalo 8 ekipa orača iz Posavine i Moslavine te 5 orača u kategoriji plugova ravnjaka i 3 u kategoriji plugova premetnjaka koji oru u vrlo dobrim uvjetima na strništu vlasnika parcele OPG Toni Mihalic .

U kategoriji plugova ravnjaka naslov prvaka osvojio je Filip Bogdanić, drugo mjesto Matija Majstorić, a treće mjesto Ivan Alar. U kategoriji plugova premetnjaka prvak je Tihomir Fiolić, drugo mjesto osvojio je Antonio Mihalić, a treće Mladen Malović.

Tom je prigodom podržao sve županijske orače i poljoprivrednike i ohrabrio ih u njihovim nastojanjima vezano za povlačenje sredstva iz fondova EU kako bi rad u poljoprivredi podigli na još veću razinu uz napomenu da je cilj Ministarstva poljoprivrede staviti u funkciju što veću površinu državnog zemljišta kroz novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu gdje će prioritet biti na OPG-ima i mladim poljoprivrednicima.