Državni tajnik Tugomir Majdak na 11. Ministarskoj konferenciji WTO-a u Buenos Airesu

U sklopu 11. Ministarske konferencije WTO-a prvog dana državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak na sastanku EU Vijeća za vanjske poslove u trgovinskom formatu (FAC-Trade) iznio je stajalište RH, te dao podršku EK za nastavak pregovora u okviru WTO-a, naglasivši pritom nužnost da se vodi računa o osjetljivosti područja poljoprivrede i ribarstva.

Inače, na Vijeću su izvještavali i Povjerenik za poljoprivredu Phil Hogan i Povjerenica za trgovinu Cecilia Malmstroem (Europska komisija).

Tom prigodom državni tajnik Majdak na margini konferencije s povjerenikom Hoganom razmjenio je stavove o budućoj reformi ZPP-a.

Na Plenarnoj sjednici WTO-a Majdak je posebno naglasio važnost poljoprivrede u ispunjenju ciljeva vezanih za kvalitetniju buduću trgovinu, ali i na potrebe osiguranja ciljeva sigurnosti hrane u ranjivim gospodarstvima.

Kazao je da su mali i srednji poduzetnici temelj su učinkovitije trgovine te da Hrvatska snažno podupire gospodarsko osnaživanje žena i njihovo povećano sudjelovanje u nacionalnoj i međunarodnoj trgovini.

Državni tajnik Tugomir Majdak večeras će se sastati s predstavnicima Hrvatsko-argentinske gospodarske komore i Hrvatska iseljeničke zajednice u Argentini.