Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak u posjetu Hrvatskoj Kostajnici

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak posjetio je Hrvatsku Kostajnicu gdje je predstavnicima OPG-ova prezentirao ulogu poljoprivrede u budućnosti. Poljoprivrednici su ovom prigodom mogli čuti o nacionalnoj strategiji razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja 2020.-2030.

“Strategija poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora će dati odgovor na koji način ubuduće uspješnije usmjeriti financijska sredstva prema razvoju i modernizaciji hrvatske poljoprivrede. Znamo da su potrebe u poljoprivredi i općenito ruralnom prostoru RH velike, ali i ovakva područja kao što je Banovina definitivno trebaju potporu, to već sada prepoznajemo. Vaši OPG-ovi imaju perspektivu i trebate nastaviti s osmišljavanjem i realizacijom vaših projekata s ciljem razvoja lokalnih proizvoda, udruživanja i zajedničkog nastupa na tržištu te diverzifikacije gospodarstva u vašim ruralnim sredinama”, kazao je Majdak.

Prema riječima gradonačelnika Dalibora Bišćana, u Gradu Hrvatskoj Kostajnici registrirano je 78 OPG-ova, a grad planira putem novog Programa raspolaganja za ove OPG-ove osigurati zakup oko 150 ha poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države koje trenutno nije u funkciji poljoprivredne proizvodnje.

Lokalni OPG-ovi u sve većem broju koriste EU i nacionalna sredstva za realizaciju svojih projekata u poljoprivredi što puno znači za oporavak ovog kraja.