Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak na 10. obljetnici Hrvatske poljoprivredne komore

Hrvatska poljoprivredna komora održala je danas, četvrtak 5. proisnca 2019.  u okviru sajma CROAGRO svečanost povodom 10 godina rada središnje institucije koja okuplja sve hrvatske poljoprivrednike. Svečanost je okupila vodeće predstavnike institucija, udruga i poslovnih partnera HPK.

Svečanosti je nazočio i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak koji je tom prigodom istaknuo važnu ulogu komore u zastupanju interesa hrvatskih poljoprivrednika, prije svega OPG-a.

Podsjetivši na dostignuća koja je komora ostvarila u svom radu naglasio je potrebu za kvalitetnim strateškim okvirom u budućem razdoblju, a koju će hrvatski poljoprivrednici dobiti kroz Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja na kojoj resorno ministarstvo radi, zajedno s sektorskim partnerima. Pozvao je na nužnost zajedničkog djelovanja HPK, HGK i ostalih predstavnika poljoprivrednika kako bi se na što bolje način iskoristila buduća nacionalna i EU sredstva u poljoprivredi, a u funkciji pametne i održive poljoprivrede te izvrsnosti poljoprivrednih proizvoda.

Na kraju je podsjetio kako će se RH zalagati i dalje za što veći EU proračun u poljoprivredi, a kroz predsjedanje Vijećem EU posebno naglasiti teme obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, mladih poljoprivrednika, biogospodarstva, te inovacija u poljoprivredi.

Dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu Zoran Grgić rekao je kako je prvih dvadeset godina najteže. Potrebno je vrijeme da ljudi ozbiljno prihvate instituciju, a HPK se već dokazala ako ozbiljna institucija.

Tijekom svečanosti gostima su se obratili i dosadašnji predsjednici HPK Darko Grivičić, Frane Ivković i Mato Brlošić. Njima su uručene posebne plakete za doprinos razvoju i rastu Hrvatske poljoprivredne komore.