Državni tajnik Milas uručio ugovore o dodjeli studentskih stipendija za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Ilustracija

U utorak 29.svibnja 2018., u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirano je potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Zagrebu.

Čestitajući dobitnicima stipendija, Zvonko Milas, državni tajnik je naglasio kako je jedan od najboljih načina jačanja zajednice i njezinog prosperiteta – ulaganje u znanje jer znanje donosi napredak – bolje sutra. „Isto tako, jačanje pojedinca, kroz izoštravanje njegovih sposobnosti, stručnosti, obrazovanja i intelektualnog kapaciteta – jača i zajednicu.

Pojedinci sa snažnim vizijama i vjernom pripadnošću svojoj zajednici, svom narodu, čine jaku zajednicu spremnu za promjene, spremnu na odvažnost – zajednicu koja je spremna nositi se sa svim neizvjesnostima i izazovima koje donosi sutra. Stoga sam siguran da ćete vlastitim razvojem, razvojem svojih osobnih i jednog dana profesionalnih sposobnosti, biti u mogućnosti unapređivati svoje zajednice, svoj zavičaj – što će u suštini biti najplemenitiji i najzahvalniji zadatak s kojim ćete se susresti“- poručio je Milas.

Podsjećamo da je temeljem provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2017./2018., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio 502 stipendije za akademsku godinu 2017./2018., od čega 101 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 401 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. Iznos mjesečne stipendije je 700,00 kuna a dodjeljuje se za razdoblje od 10 mjeseci.