Država darovala Radnički dom Vukovaru, a zemljište prognaničkog naselja Blace Andrijaševcima

Ministar državne imovine Goran Marić predao je u ponedjeljak vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi darovnicu kojom je država darovala Gradu Vukovaru zgradu Radničkoga doma u Borovu naselju, a zamjeniku načelnika Općine Andrijaševci na vinkovačkom području Anti Rajkoviću darovnicu o darovanju zemljišta na kojem je nekad bilo prognaničko naselje Blace.

Zahvalivši na darovnici, gradonačelnik Penava rekao je da je namjera gradskih vlasti u nekadašnji Radnički dom, nakon temeljite obnove, preseliti Veleučilište Lavoslava Ružičke. Također je ocjenio kako je suradnja Grada Vukovara i Ministarsta državne imovine vrlo kvalitetna, korektna i plodna, “a i ovim primjerom pokazalo se da državna administracija može biti učinkovita i brza”.

Vrijednost darovane nekretnine je 8,1 milijun kuna.

„Suradnja Ministarstva državne imovine i Grada Vukovara je konstanta, jer je Vukovar u središtu interesa Ministarstva državne imovine. Naša misija i politika je da imovina mora služiti onima koji žive uz nju i u njezinu okruženju”, rekao ministar Goran Marić istaknuvši kako su prioriteti ministarstva upravo predmeti jedinica lokalne samouprave jer je imovina, pojasnio je, uvijek najbolja veleposlanica života i središnji preduvjet za demografsku reanimaciju Hrvatske.

Po riječima zamjenika načelnika Općine Andrijaševci Ante Rajkovića, na zemljištu na kojem se nakon Domovinskog rata nalazilo prognaničko naselje Blace općinske vlasti namjeravaju stambeno zbrinuti mlade obitelji. Tržišna vrijednost zemljišta iznosi 1,6 milijun kuna.