Droga i oružje: Uhićena petorka koja se sumnjiči za pucnjavu u Kaštelima

Policija je uhitila petoricu muškaraca u dobi od 22, 28, 32, 34 i 40 godina kod kojih je pronađeno oružje i streljivo, a dovode se u vezu s pucnjavom 20. siječnja u Kaštelima, izvijestila je splitska policija u ponedjeljak​.

U policiji su rekli da su nakon zaprimljen​e​ informacij​e​ da je 20. siječnja nepoznata osoba pucala na području Kaštel Gomilice započeli s kriminalističkim istraživanjem u kojem su temeljem sudskog naloga obavili pretrage domova i vozila osumnjičenika.

​”Utvrdili smo postojanje sumnje da je 22-godišnjak 20. siječnja u Kaštel Gomilici pucao iz stana, a pretragom je kod ​njega pronađeno 25 komada pištoljskog streljiva i ​dva​ grama marihuane. Kod ostalih osoba ​su ​pronađena i oduzeta dva pištolja te više komada raznog streljiva. Kod 28-godišnjaka je pronađen i oduzet pištolj sa ​šest​ komada pripadajućeg streljiva i preklopni nož dužine oštrice 10 c​entimetara, kod 32-godišnjaka je pronađeno i oduzeto 15 komada pištoljskog streljiva, kod 34-godišnjaka​ je​ pretragom pronađen i oduzet pištolj sa ​šest​ kom pripadajućeg streljiva, a kod 40-godišnjaka ​je ​pronađeno 30 komada pištoljskog streljiva​”, navode u splitskoj policiji​.

​Nakon kriminalističkog ​istraživanja, ​nadležnom Prekršajnom sudu su uz optužni prijedlog privedeni 22-godišnjak zbog prekršaja zakona o oružju i zlouporabi droga, ​dok su​ 34-godišnjak i 28-godišnjak privedeni samo zbog oružja.

​Policija je najavila da će protiv 32-godišnjaka i 40-godišnjaka ​podnijet optužne prijedloge splitskom Prekršajnom sudu redovnim putem ​zbog prekršaja zakona o oružju​.