Dražen Bošnjaković o nestanku spisa: ‘To je udarac za pravosuđe’

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je u Mariji Bistrici da je udarac za pravosuđe nestanak spisa o curenju informacija u slučaju elitne prostitucije.

“To je udarac za pravosuđe i ovo će se zaista loše reflektirati na povjerenje građana vezano za pravosuđe, to nije sporno. Meni je to žao”, rekao je ministar te dodao kako pravosuđe, inače, bilježi dobre rezultate i istaknuo činjenicu da se smanjuje broj neriješenih zaostalih predmeta.

“Mi implementiramo digitalne tehnologije i trudimo se biti brži i sigurno ćemo biti brži i onda se dogodi ovakvo nešto što baci sjenu na sve dobro što se radi. Vjerujem da će cijeli slučaj dobiti epilog, da će se vidjeti što je sa spisom bilo i da će se ovo pitanje raščistiti”, kazao je Bošnjaković.

Na pitanje koliko cijeli slučaj baca sjenu i na politiku i koje bi mogle biti političke posljedice cijelog slučaja, Bošnjaković je odgovorio da “ovo nije dobro ni na kojoj razini”. “Vjerujem da će DORH i druga nadležna tijela riješiti ovo pitanje do kraja”, zaključio je Bošnjaković.

Podsjetimo, nakon što je objavljeno da u arhivi DORH-a nedostaje spis o curenju informacija u slučaju prostitucije iz 2011. godine, pojavila se informacija da je nestalo i 11 stranica iz spisa koji se o tom predmetu vodio na Općinskom sudu u Zagrebu. Sudac Ivan Turudić potvrdio je da su iskazi prostitutki na 11 stranica sudskog spisa iz 2011. pohranjeni u zagrebačkom Županijskom sudu.