Drago Pilsel prijavio policiji prijetnje smrću

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Novinar Drago Pilsel objavio je u ponedjeljak da je prijavio policiji prijetnje smrću nakon dvotjedne kampanje tijekom koje je preko facebook stranice dobio više od pedeset uvreda i prijetnji.

“Nakon što mi je u petak 17. kolovoza poslana poruka u kojoj ustaša drži zaklanu glavu Srbina, bio sam primoran pozvati policiju koja je došla u moj dom”, kaže Pilsel i dodaje da je kod prijetnje smrću novinarima policija dužna obratiti se DORH-u po službenoj dužnosti. Također, Pilsel kaže da je o svemu obavijestio predsjednika Hrvatskog novinarskog društva.

U policiji su neslužbeno potvrdili da su zaprimili prijavu za prijetnjama od jedne osobe i pokrenuli kriminalističku istragu ali nisu željeli davati nikakve pojedinosti.

Pilsel ističe da su napadi počeli nakon što ga je Andrija Hebrang 3. kolovoza prozvao i optužio posredstvom novinarke Andree Latinović na portalu Direktno.hr za “zagađivanje medijskog prostora”, da je “falsifikator gubitničke strane”, da “konstruira laži”, da je “simpatizer agresorske vojske”, da “čini zločin prema istini”, da “dobro živi od Judinih škuda iz inozemstva” i sličnih.

“To su teške klevete i uvrede kazane s namjerom da me se obilježi kao neprijatelja Hrvatske”.

De facto, iste večeri, 3. kolovoza 2018., nakon tih Hebrangovih uvreda i kleveta protiv mene je počela nova i, od kada imam profil na Facebooku, najžešća kampanja uvreda i prijetnji, kaže Pilsel.

Pilsel kaže da je Hebrang reagirao na press konferenciju koju su on predsjednica Documente Vesna Teršelič održali u petak 3. kolovoza u prostorijama Kuće ljudskih prava u Zagrebu u vezi s neprocesuiranim zločinima u selima Komić i Poljicima kod Udbine.

Ovome treba dodati da je upravo Drago Pilsel na svojoj Facebook stranici u više navrata krajnje degutantnim riječima, objavama, neprimjerenim riječima, napadao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, premijera Plenkovića, Thompsona, hrvatske branitelje, slavljenje Oluje a nije preskočio s ružnim komentarom počastiti ni izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i Vatrene…..

Sam o sebi, što ne iznenađuje piše ovako: “… neki me smatraju vodećim novinarom religiologom u bivšoj Jugoslaviji i najvećim stručnjakom među novinarima za pitanja vezana za Alojzija Stepinca. To je posljedica magisterija teoloških znanosti i specijalizacije iz moralne i političke teologije. Ne mali je pak broj onih koji me, vidjeli smo opet danas, drže za huljom i neprijateljem ”svega hrvatskog…’

Moš mislit !!!

Raspada se hrvatska nogometna reprezentacija. Tako sam i prorekao da će trajati euforija, niti mjesec dana. Momci uzeli lovu i brišu. Daliću: neka ti igraju Bujanec, Kolinda i Thompson.

Objavljuje Drago PilselSrijeda, 15. kolovoza 2018.

Čini se da Plenkovića boli kurac za mladog Zaprešićana, a mali od Gorana Milića čeka da mu tata da instrukcije.

Objavljuje Drago PilselPonedjeljak, 13. kolovoza 2018.

KGK nije se nimalo umorila, tko joj brani da sjedne u čamac i vesla? Ali ne, nakon završetka 21. maratona lađa na…

Objavljuje Drago PilselSubota, 11. kolovoza 2018.