Drago Pilsel javno dokazao da je seksista, predsjednicu prozvao da je glupa

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Ako je i od Drage Pilesela, previše je. Bez razlike na njegovo dugogodišnje novinarsko iskustvo i brojne kontroveze koje je izazvao u javnosti, svojim istupima i promišljanjima, objavom na Twitteru prešao je u najmanju ruku granicu pristojnosti i etiku novinarskog izražavanja.

On je, iz samo njemu poznatih razloga objavio da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović GLUPA !

Da nije riječ o, kako se on naziva hrvatskim novinarom i kolumnistom, koji je između ostalog studirao novinarstvo, književnost i kršćansku duhovnost, čovjek bi pomislio da je riječ o nekom lažnom, bolesnom i samo njemu znanoj osobi koja ima poremećaje sa komunikacijom prema javnim osobama, bez razlike koje one bile, a u ovom slučaju riječ je o predsjednici RH.

Njegova objava na Twitteru prelazi granice bilo kakvog komentara, i spada u dio onoga što bi većina okaraterizirala kao seksističko izražavanje i krajnje ponižavajuće pisanje o jednoj ženi.

Evo što je on objavio:

Ajme, koliko je glupa. Da budale lete, KGK bi probila zvučni zid. Opet ona (u Rumunjskoj) da je Hrvatska bila ”iza željezne zavjese”. OMG

I nije to sve, Pilsel na Twiteru koristi krajnje vulgarne riječi i prema drugim osobama iz javnog života ne prezajući da u svoja usta, bolje rečeno pisanom riječi spominje i spolne organe, i da se koristi krajnje krkanskim izražavanjem koje je najvjerovatnije naučio kroz višegodišnje intelektualno obrazovanje u krugu njemu dragih i poznatih osoba.

Uostalom pogledajte na što sliči njegov Twitter: https://twitter.com/dragopilsel

D.Prša