Dr. Zvonimir Šeparović: Proglas hrvatskom narodu – Umro je general Praljak, umrla je pravda u Haagu

FaH

Piše: Dr. Zvonimir Šeparović

Danas je krepao Haaški sud.

U posljenjem danu svoga sramotnog više od 2o godina postojanja i djelovanja, ubili su časnog čovjeka našeg generala Slobodana Praljka. Nije mogao podnijeti nepravdu i skončao je vlastiti život. Zbog nepravde učinio je to i Zvonko Bušić. Učinilo je to tri tisuće hrvatskih dragovoljaca. Nepravda postaje nepodnošljivom kad dosegne mjeru kao što je ova danas – 20 godina bez dokaza, bez krivnje, od nepravednoga suda.

Ali krivnja je na nama, na našim veleizdajnicima, prema sudu Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta: Stipe Mesić, koji je svjedočio za haaškog tužitelja, Ivo Josipović, koji je uporno dokazivao krivnju Hrvatske za sukobe u BiH, i Vesna Pusić, koja je u Hrvatskom Saboru optužila Hrvatsku za agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

I na dan smrti generala Praljka, likuje nad haaškim presudama i dokazuje da je ovo logičan epilog hrvatske politike prema Bosni i Hercegovini. O takvima je, o hrvatskim izdajicama i štriku za njih, pisao i govorio AG Matoš.

Dario Kordić, koji je u Haagu osuđen i izdržao je 25 godina u uzama, rekao mi je za posjeta u zatvoru. Da mi nije vjere u Boga i ljubavi za Domovinu, ja ovo ne bih izdržao!“

Slobodan i Zvonko i 300 branitelja nisu izdržali.

U ovom teškom trenutku Hrvatski Sabor, hrvatska Vlada i Hrvatski Narod moraju učiniti svoje, u ime Žrtava i Istine.

Dr. Zvonimir Šeparović
Predsjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta i Hrvatskog žrtvoslovnog društva