Dr. Tomasović i Tolušić se kandidirali za potpredsjednike HDZ-a, Vinko Begić za predsjednika

Hrvoje Tomasović/Izvor: Facebook

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, bivši zastupnik HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Ivan Kujundžić, liječnik Hrvoje Tomasović te bivši ministar poljoprivrede u Vladi Andreja Plenkovića kandidirali su se u ponedjeljak za potpredsjednike stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima. Također, Vinko Begić istaknuo je kandidaturu za predsjednika stranke, iako su još jutros kandidati bili aktualni predsjednik stranke Andrej Plenković te Miro Kovač.

Kako javlja naša reporterka Matea Dominiković, obrazac kandidature na unutarstranačkim izborima u HDZ-u potpisao je i bivši ministar Tomislav Tolušić.

Petar Škorić je novinarima, nakon što je potpisao obrazac kandidature na unutarstranačkim izborima, rekao kako želi potaknuti jačanje unutarstranačkog dijaloga u te doprinijeti promjenama u politici HDZ-a. „Želim da se kroz te promjene približimo onom dijelu biračkog tijela koje smo izgubili na proteklim dvama izborima. Bez tog dijela biračkog tijela, koje je godinama bilo vjerno HDZ-u, idemo prema gubitku parlamentarnih izbora”, poručio je.

Ne želeći konkretno reći podržava li za predsjednika Andreja Plenkovića ili Miru Kovača, Škorić je rekao da je raspoloženje biračkog tijela u Splitu i Dalmaciji da trebaju promjene.

Stoga želi aktivno sudjelovati u promjenama politika HDZ-a „Mi uz sva postignuća koja imamo i na vanjsko-političkom planu, na gospodarskom, sigurnosnom planu itd. Svjetonazorske teme ne nailaze na potporu našeg članstva i taj aspekt se ne može zanemariti”, ocijenio je Škorić.

Naveo je i kako se na unutarstranačkim izborima ne želi svrstavati uz timove, jer, drži, demokratski institut jedan član-jedan glas, gubi se svrstavanjem uz timove. „Moj cilj je artikulirati želje onih ljudi koji su nezadovoljni ovim političkim smjerom i gdje je to nezadovoljstvo se počelo pojavljivati od vremena Istanbulske konvencije do suprotstavljanja referendumskim inicijativama”, poručio je.

Trenutna lista kandidata za funkcije trenutno izgleda ovako:

Danas:

Za predsjednika:

Andrej Plenković
Vinko Begić
Miro Kovač

Za zamjenika:

Tomo Medved
Ivan Penava

Za potpredsjednike:

Zdravka Bušić
Branko Bačić
Ivan Anušić
Oleg Butković
Davor Ivo Stier
Milijan Brkić
Petar Škorić
Božo Galić
Tomislav Tolušić
Ivan Kujundžić
Hrvoje Tomasović
Anita Šimić Bitunjac