Dr. Roić: Teško ozlijeđena 2,5 godišnja djevojčica u izuzetno kritičnom stanju

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, u izuzetno je kritičnom stanju, doznaje Hina u petak od ravnatelja bolnice dr. Gorana Roića.

Roić je rekao da je tijekom srijede, 31.ožujka, u njihovu Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj zaprimljena dvoipolgodišnja djevojčica, dogovorno iz Opće bolnice Nova Gradiška.

“Već kod prijema dijete je bilo u teškom stanju, s obzirom na kraniocerebralne ozljede mozga, na mehaničkoj ventilaciji, u moždanoj komi. Djevojčica je direktno zbrinuta u Jedinici intenzivnog liječenja, vitalno je ugrožena, vrlo kritična, uz kontinuirani monitoring vitalnih funkcija, uz dijagnostičko praćenje”, izjavio je jutros Hini ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić.

Istaknuo je da su okolnosti nastanka takvih ozljeda još uvijek nejasne i neutvrđene, a nadležne institucije su uključene u rasvjetljivanje okolnosti u kojima su nastale takve ozljede.

Kaže da se jutros, u odnosu na sinoć, zdravstveno stanje djevojčice nažalost ne popravlja.

“Vrlo je hemodinamski nestabilna i izuzetno je kritično stanje”, rekao je dr. Roić.

Dodao je da je stanje djevojčice, nažalost, vrlo teško te da unatoč svim naporima ne mogu biti izvjesni u mogućnost poboljšanja.

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu. “Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prevesti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji”, rekao je jučer Ravnatelj OB-a Nova Gradiška, dr. Josip Kolodziej.

Roditelji uhićeni, preostala djeca smještena u udomiteljsku obitelj

Slavonsko-brodska policija je odmah počela kriminalističku istragu, a oba roditelja teško ozlijeđene djevojčice su sinoć uhićena, potvrdio je ranije danas Hini glasnogovornik brodsko-posavske Policijske uprave Damir Brezić.

Nakon što je oboje roditelja sinoć uhićeno, preostalo troje njihove malodobne djece smješteno je u udomiteljsku obitelj.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.