Dr. Mato Palić: SDSS treba isključiti iz vladajuće većine i sve dužnosnike koji su imenovani iz njihove kvote razriješiti dužnosti.

prof. dr. sc. Mato Palić/Izvor: Facebook

Za one koji nisu znali, nisu htijeli ili nisu imali hrabrosti dati svoj stav vezan za “incident” pokušaja ulaska vojnika srpske vojske u Hrvatsku preko granice i tko u svemu snosi krivicu jasno i glasno objasnio je ustavni stručnjak drMato Palić.

“Izjava srpskog ministra obrane, a vezano uz nemogućnost prelaska državne granice vojnika srpske vojske, o Hrvatskoj kao sljedbenici Pavelićevog režima i izjava Milorada Pupovca kojom je Hrvatsku usporedio s NDH su potpuno iste. Dakle, zastupnik u Hrvatskom parlamentu i ministar države koja je izvršila agresiju na RH imaju isti stav u Hrvatskoj. Stvar je kristalno jasna – velikosrpska ideologija se osmišljava u Beogradu, a u Hrvatskoj ju propagiraju njihovi eksponenti. Jedino pitanje je dokad će vrh vlasti – Predsjednik Vlade RH i Predsjednica Republike Hrvatske tolerirati to što se događa.

Verbalne osude nisu dovoljne. SDSS treba isključiti iz vladajuće većine i sve dužnosnike koji su imenovani iz njihove kvote razriješiti dužnosti. To je minumum državničkog ponašanja premijera Plenkovića. Padne li na takvom testu apsolutno nije vrijedan biti hrvatskim premijerom.

Današnja izjava srpskog ministra obrane, a vezano uz nemogućnost prelaska državne granice vojnika srpske vojske, o…

Objavljuje Mato PalićSubota, 7. rujna 2019.