Dožupan Sisačko moslavački Roman Rosavec upisao vinograd, “zaboravio” upisati kuću

Dožupan sisačko moslavački Roman Rosavec/Izvor: Facebook
Roman Rosavec/Izvor: Facebook

Jako zanimljivo, u stvari sada je posve jasno da su imovinske kartice političara postale dokumenti koji malo pa malo služe za ismijavanje i (ne)spretno podvaljivanje podataka, a sve kako bi se prikrilo koliko su “teški”.

Javnosti su najinteresantnija “pubertetska” objašnjavanja visoko pozicioniranih političara koji, gle li čuda, slučajno zaborave u imovinsku karticu upisati vilu, kućerinu, sat od nekoliko tisuća eura, garaže koje su kuće, malo grožđa a ono vinogradi i tako dalje.

Iako još nisu izlistane sve “pubertetske” objave imovinskih kartica svako malo na površinu isplivaju novi podatci za koje su objašnjenja uvijek ista, no na žalost više nisu smiješna jer “grizu za oči”.

U cijeloj toj priči uvijek su prvi na tapeti HDZ-ovci, ništa za čudo jer ih i najviše ima po razno raznim položajima, od kud vedre i oblače. Pa ako je i tako, zar u najmanju ruku nebi bilo normano napisati što imaju, koliko su zaradili, dobili ?! E, kako ne….

Novi slučaj, ne tvrdimo da je riječ o muljaži, ali svakako zanimljiv, je HDZ-ovog sisačko-moslavačkog dožupana i načelnika županijskog kriznog stožera Romana Rosavca koji nije u svoju imovinsku karticu upisao kuću u mjestu Voloder.

On je pokušao to objasniti na način kako nije baš siguran zašto to nije napravio. Naime, Rosavec je u imovinsku karticu upisao samo vinograd, no riječ je o parceli na kojoj se zapravo nalazi kuća, prenosi Index.

Karticu je ispunio 2017. godine gdje je naveo kako vinograd od 1674 kvadrata vrijedi 200 tisuća kuna.

“Vidite da je približna tržišna vrijednost 200 tisuća kuna. Ma nemre vinograd od 1600 kvadrata vrijedit 200 tisuća kuna, razumijete?”, rekao je za Index.

Gdje je vinograd stoji kuća, od cca 150 kvadrata a Rosavec kaže da ima za nju sve papire.

“Svi papiri postoje, ona je građena sa svom dokumentacijom. Imam i uporabnu dozvolu za nju. Ne samo građevinsku nego i uporabnu, pravomoćnu, tako da nije ništa građeno ilegalno. Zato sam i stavio vrijednost 200 tisuća kuna, je l’”, govori.

Pa dobro, ako je to točno kako kaže, bilo bi u najmanju ruku poželjno da objasni zašto nije upisao samu građevinu ?! Očito je stava da je dovoljno navesti samo vinograd za što kaže da je velikom cijenom za isti.

Spomenuta parcela kod Rosavca jedino je navedeno vlasništvo, pri čemu je navedeno da je kupljena iz primitaka od nesamostalnog rada. U kartici je navedeno da on i supruga imaju još i dva automobila, Touareg vrijedan 80 tisuća kuna i BMW procijenjen na 145 tisuća kuna.

Nacionalno/DP/Index