Doživite bestežinsko stanje i pomozite znanosti

Pomognite znanstvenicma da što prije koloniziraju Mars. Poletite avionom koji će vam pružiti 20 sekundi bestežinskog stanja, dok će znanstvenici proučavati što se događa s vašim tijelom. Let nije jeftin, ali Francuzi su uspjeli spojiti turizam i znanost, javlja HRT.

Svatko tko želi osjetiti bestežinsko stanje, to sad može učiniti. Let nije jeftin, stoji 6.000 eura, a trećina novca odlazi svemirskoj agenciji. Osjećaj je sjajan i pružit će vam nevjerojatno iskustvo dok istodobno pomažete znanosti, objašnjava Thierry Gharib, direktor Novespacea.

Iskustva putnika vrlo su pozitivna, a najbolje je osjećaj bestežinskog stanja opisao bivši astronaut, a sada predsjednik tvrtke koja omogućuje letove. U tom je stanju čarobno to što stalno plutate a da vas ništa ne vuče prema gore ili dolje. Možete sjesti na strop ili se jako brzo kretati kroz prostor i pritom pomicati vrlo teške predmete bez ikakvog napora. Tako da ovo pruža osjećaj letenja bez ikakvih pomagala, kaže Jean–Francois Clervoy, predsjednik Uprave Novespacea i bivši francuski astronaut.

Stoga ne gubite vrijeme, imate li ušteđevinu i želite pomoći znanosti ili samo ostvariti dječački san o letu, zaputite se u francusko u mjesto Merignac.