DORH u Agrokoru: Češlja cijeli prvi kat tornja, traže se lažirane bilance

Istražiteljski tim zagrebačkoga Županijskog državnog odvjetništva i policije već mjesecima radi na razotkrivanju onoga što je u poslovanju Agrokora pošlo po zlu, a sada im je izvanredna uprava na čelu s Vladinim povjerenikom Antom Ramljakom omogućila dodatnu podršku.

Istražiteljima je sada na raspolaganju cijeli prvi kat u sjedištu Agrokora kako bi mogli doći do poslovne dokumentacije i drugih podataka koji će im pokazati je li bilo nezakonitosti i nepravilnosti zbog kojih je koncern doveden u ovakvo stanje.

Ako istražitelji dođu do zaključaka da je u cijelom slučaju bilo podmićivanja ili je postojalo zločinačko udruživanje s ciljem počinjenja kaznenih djela, tada bi sve preuzeo USKOK, piše Jutarnji.

Neslužbene su to informacije Jutarnjeg lista koji piše i da je izvanredna uprava Agrokora istražiteljima osigurala bazu u kojoj imaju pristup svim relevantnim podacima za danonoćni rad. Na prvom se katu Agrokorovog tornja nalazi i sva odgovarajuća tehnička podrška koju istražitelji mogu koristiti. Doznaje se da oni veći dio posla obavljaju ipak u svojim prostorijama.

Podsjetimo, bivši predsjednik Sabora Božo Petrov podnio je kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića zbog sumnje da su Agrokorovi financijski izvještaji lažirani. Istraga je sada na to usmjerena, a osim policije i zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva , istražuju to i neovisni istražitelji te međunarodna revizorska kuća PricewaterhouseCoopers. Oni bi svoj dio posla mogli završiti već početkom rujna.