DORH pokrenuo unutarnju kontrolu zbog nestanka spisa

Foto: HINA

Državno odvjetništvo pokrenulo je unutarnji nadzor kako bi utvrdilo što se dogodilo sa spisom curenja informacija o istrazi lanca prostitucije iz 2011. godine. Podsjetimo za curenje podataka upire se prstom u Milijana Brkića.

DORH će zatražiti sve preslike od svih uključenih institucija i razgovarati sa zaposlenicima tužiteljstva koji bi mogli znati nešto vezano za taj spis. Tadašnja općinska državna odvjetnica više ne radi u sustavu, no za očekivati je da će je se kontaktirati ako želi dobrovoljno pomoći oko rekonstrukcije.

Državno odvjetništvo želi utvrditi što se dogodilo sa spisom, kako je nestao, je li riječ o nemaru, stegovnoj odgovornosti ili eventualno o kaznenoj odgovornosti ako se utvrdi namjera.

Milijan Brkić Jutarnjem je listu rekao da je razgovarao s tužiteljstvom. Pretpostavlja se, s obzirom na ZKP koji je 2011.godine bio na snazi, da se moglo raditi o neformalnom razgovoru. No, kako spisa nema, službenih informacija o tome također nema.

Moguće je da će u sklopu rekonstrukcije, odnosno unutarnjeg nadzora, Milijan Brkić biti kontaktiran. I to da bi dao informacije o tom ispitivanju, kad, gdje i tko ga je obavio. I to bi bilo samo u službi pomaganja oko rekonstrukcije spisa.