DORH izdao europski uhidbeni nalog za Ivicu Todorića

Izvor: N1

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo je kako je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, sukladno Zakonu o prvosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, izdalo europski uhidbeni nalog (EUN) protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina u slučaju Agrokor.

Daljnje radnje provode se sukladno zakonskim odredbama, navela je u priopćenju glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova je priopćeno kako temeljem zaprimljenog europskog uhidbenog naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, policija poduzima mjere traganja prema prvookrivljenom hrvatskom državljaninu (1951.) na međunarodnoj razini. Poduzimaju se sve zakonom predviđene mjere s ciljem uhićenja osobe u svrhu osiguranja prisutnosti okrivljenika u kaznenom postupku, stoji u priopćenju.

Ivan Todorić, mlađi sin Ivice Todorića, stigao je u Hrvatsku i dao iskaz u DORH-u. Prema riječima njegove odvjetnice Jasne Novak, iznio je kratku obranu. “Tereti ga se kao i ostale – za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava. Supruga mu je u visokom stupnju trudnoće i vjerujem da će zbog toga morati otići iz Hrvatske, ali naglašavam, svakom pozivu će se odazvati!” kazala je.

Novak je potvrdila kako je Ivan Todorić ranije bio službeno odsutan u Americi i Švicarskoj. Nije htjela odgovoriti na pitanja novinara zna li Ivan gdje mu je otac Ivica koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu i za njim je raspisana tjeralica.