Don Plenković se ispričao zbog objave o Slavku Goldsteinu

Izvor: You Tube

Don Mili Plenković ispričao se zbog objave na Facebooku koju je napisao nakon smrti Slavka Goldsteina, a koja je izazvala veliku buru u javnosti.

Njegovu ispriku prenosimo u cijelosti:

”Moja objava na Facebooku izazvala je niz negativnih reakcija javnosti. Svjestan sam da sam pogriješio, jer sam svoje neslaganje s javnim djelovanjem dr. Slavka Goldsteina izrazio i na posve krivi način i u krivom trenutku, izražavam žaljenje i iskreno se ispričavam:

– najprije svojim župljanima koji su se našli u neprilici i čije je povjerenje u mene, kao župnika, ovim dovedeno u pitanje.

– ispričavam se svima koje sam svojom objavom povrijedio ili uznemirio

– ispričavam se svom Biskupu kao i Crkvi u Hrvata koja se je, mojom krivnjom, našla – neopravdano – na optuženičkoj klupi, jer je ovo isključivo moja osobna pogreška. don Mili Plenković

(ovo objavljujem na župnoj stranici jer sam osobni profil ugasio)”, napisao je don Plenković.

Podsjetimo, svećenik don Mili Plenković na svojem je Facebook profilu objavio sramotan status o smrti Slavka Goldsteina. Nakon što su ga iskritizirali brojni građani, istu objavu je izbrisao, a potom je nestao i njegov profil na Facebooku.

“Obradovala me je vijest da je umro dr. Slavko Goldstein. Drago mi je da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovog svijeta”, napisao je između ostalog.

Moja objava na Facebooku izazvala je niz negativnih reakcija javnosti. Svjestan sam da sam pogriješio, jer sam svoje…

Posted by Župa Hvar on 18. rujna 2017