Domovinski pokret traži trenutno razrješenje Krunoslava Capaka

Miroslav Škoro osnovao stranku

Danas su iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore poručili da traži razrješenje ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka zbog, kako kažu, selektivnog tumačenja uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite u vezi s Covidom-19.

“Krunoslav Capak i nakon izbora nastavlja sablažnjavati hrvatsku javnost selektivnim tumačenjem uputa Nacionalnog stožera vezano uz Covid-19. Prvi slučaj koji je napravio ogromnu štetu hrvatskome turizmu bio je teniski turnir u Zadru. Fotografije koje su dokazale razmjenu fizičkih kontakata između Plenkovića i zaraženog Đokovića trebale su biti dovoljne da se predsjedniku Vlade naloži obvezna dvotjedna samoizolacija”, stoji objavi na Facebook stranici te stranke.

Dodaju kako se odredba o dvotjednoj samoizolaciji provodila nad hrvatskih građanima do apsurda, pa čak i u slučaju kada su ljudi bili na njivi u traktoru.

“Činjenica da su državnici kao Angela Merkel i Justin Trudeau samostalno otišli u samoizolaciju pokazuje kako svi moraju biti jednakopravni pred zakonom i ustavom u svojoj državi”, ističe Domovinski pokret.

Smatraju da je, kako navode, razina drskosti Krunoslava Capak prešla svaku granicu s najnovijim slučajem zastpunika Darija Hrebaka.

“Ovaj novi Plenkovićev koalicijski partner dobio je od Capaka nevjerojatno rješenje o prekidu opasnosti da je zaražen i da može druge zaraziti, odnosno, rješenje o trodnevnom prekidu samoizolacije. Tim rješenjem je vjerodostojnost Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo ponovno narušena, što nanosi ogromnu štetu hrvatskome zdravstvenom sustavu, ali i hrvatskom gospodarstvu”, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Ustvrdili su kako je “očito da je članak prvi koalicijskog sporazuma HDZ-a, SDSS-a i partnera uobličen tako da mjere samoizolacije vrijede za sve, osim za njih kada treba glasati u Hrvatskom saboru”, stoji u njihovoj objavi na Facebooku.

TRAŽIMO RAZRJEŠENJE KRUNOSLAVA CAPAKARavnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. gospodin Krunoslav Capak, i nakon…

Objavljuje Domovinski pokretNedjelja, 26. srpnja 2020.