ĐOKOVIĆ PONOVNO UHIĆEN! Slijedi mu deportacija iz Australije

Kako navode gotovo svi vodeći srpski mediji, Novak Đoković, nakon što je sudac odlučio u njegovo korist, on je pušten na slobodu, no odmah potom i uhićen.

Odvjetnik Ministra unutrašnjih poslova za imigracije, naime, istaknup je na kraju suđenja da on ima diskreciono pravo da ponovo ukine vizu Novaku Đokoviću na osnovu “prijetnje po javno zdravlje” i da se slučaj ponovo nađe na sudu.

Izgleda da se upravo to i dogodilo te je Đoković uhićen te je u tijeku njegova deportacija.

Podsjetimo: Sudac Anthony Kelly poništio je ukidanje vize i naložio australskoj vladi da plati sudske troškove i pusti Đokovića iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata.

Sudac je ocijenio da je odluka vlade da teniskoj zvijezdi ukine vizu za ulazak u zemlju “nerazumna”.

Kelly je naredio da Đoković bude pušten u roku od 30 minuta i da mu se vrate putovnica i druge putne isprave, što mu daje priliku da osvoji rekordni 21. Grand Slam naslov na Australian Openu.

Međutim, odvjetnici savezne vlade rekli su sudu da ministar za imigraciju zadržava pravo da iskoristi svoje osobne ovlasti da ponovno ukine Đokovićevu vizu.

Vladin savjetnik Christopher Tran obavijestio je sud da će ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja – a ne ministar koji je prvotno ukinuo vizu – sada razmotriti hoće li iskoristiti osobne ovlasti za ukidanje Đokovićeve vize.