Dogodilo se i to: “U srcu Zagreba s radom započeo prvi cajkaški radio u Hrvatskoj”

S emitiranjem je počeo Extra FM, zagrebački radio koji pušta cajke. Ovaj radio pušta se na frekvenciji koju je ranije imao Laganini FM.

Najveće zvijezde novog radija su Ecija Ivušić i Paula Sikirić. A glazba je cajkaška, puštat će se narodnjaci, od Harisa Džinovića do moderne turbofolk glazbe koja se pušta u narodnjačkim klubovima diljem Hrvatske, Srbije i BiH.

Među prvim pjesmama koje su puštene slušateljima zasvirao je Džinovićev hit “Muštuluk”. Uslijedio je novi narodnjački hit “Samo jako”, kojeg izvode Relja, Coby i Stoja. Tekst te pjesme ide ovako: Euri i franci samo, troše se na flaše i na kurve, (Samo), Da sve pare bacim kad u klubu samo moju pesmu čujem (Samo), I BMW automatik samo da po gradu besna kola bruje (Samo).

Slušatelji Extra FM-a mogli su u jinglovima čuti i da je riječ o radiju koji pušta “muziku koja te pokreće”. Među izvođačima su se odmah mogli čuti Aca Lukas, Aleksandra Prijović, Milica Todorović, Rada Manojlović i ostale perjanice turbofolka u Srbiji.

Čelnici radija su medijima kazali kako se ne boje za financije, jer su istraživanjem tržišta utvrdili kako postoji jako velik interes za ovakvim tipom glazbe, a s obzirom da nije postojao radio koji pušta ovakve pjesme, logično je bilo krenuti u ovaj projekt.

Sve ovo možda ne bi trebalo biti iznenađujuće jer je danas u Zagrebu gotovo pa više narodnjačkih klubova od svih ostalih klubova zajedno, i to na sve ekskluzivnijim lokacijama.

Dok se prije za ludu zabavu na narodnjacima moralo ići u rubne dijelove grada, danas je situacija drukčija. U strogom centru Zagreba, nadomak Botaničkog vrta, sutra gostuje velika turbo folk zvijezda Rada Manojlović.

A oni koji možda ne vole toliko Radu, drugu opciju za narodnjake imat će u ovom klubu samo 200 metara dalje, i to točno preko puta Hrvatskog narodnog kazališta.

E pa, tko voli nek izvoli …