Dodjelom priznanja najuspješnijima završena 22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

FaH

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima, održanom u Kinu Studentskoga centra, završena je 22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu, a za izniman doprinos u organizaciji Smotre nagrađeni su Akademija dramske umjetnosti i Šumarski fakultet zagrebačkoga Sveučilišta te Studentski centar Zagreb.

Priznanja su najuspješnijim sudionicima dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr.Ivana Čuković-Bagić, na svečanosti su bili i prorektori, dekani, prodekani, profesori te studenti, priopćilo je Sveučilište u Zagrebu.

Za poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja 22. Smotre priznanje je dodijeljeno je zagrebačkom Gradskom uredu za zdravstvo, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu.

Nagrađeni i ostali sudionici

U kategoriji uspješnoga predstavljanja ostalih sudionika nagrađeni su Sveučilište u Splitu, Hrvatsko katoličko sveučilište, Visoko učilište ALGEBRA i Visoka škola ASPIRA.

Za najbolje promidžbene materijale nagrađen je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a za komunikativnost i susretljivost priznanja su dobili Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje i Geotehnički fakultet zagrebačkoga Sveučilišta.

Priznanja za najoriginalnije predstavljanje na Smotri ove je godine osvojio Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Za najbolje predstavljanje u Kino dvorani nagrađeni su Fakultet političkih znanosti i doc. dr. Marijana Grbeša za predavanje “Tko su celebrity političari i može li Beyonce spasiti demokraciju?”, Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta i doc. dr. Duje Lisičić za predavanje “O voluharicama i ljudima”, te Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i doc. dr. Joško Viskić za predavanje “Osmijehom kroz život”.

Priznanja za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Fakultet prometnih znanosti, Prehrambeno-biotehnološki fakultet i Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a za najbolje sveobuhvatno predstavljanje u izložbenom prostoru nagrađen je Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 23. do 25. studenoga 2017. u Studentskom centru u Zagrebu. Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj su se Smotri predstavila brojna veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz cijele Hrvatske – ukupno oko 80 sudionika.

Sveučilište u Zagrebu i ove je godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Novost ovogodišnje Smotre Sveučilišta u Zagrebu vizualno je atraktivniji grafički dizajn nove mrežne stranice, koji je realiziran korištenjem najnovijih tehnologija izrade. Nova mrežna stranica sada je dostupna i prilagođena mobilnim telefonima, tabletima i sl., ekranima različitih veličina i rezolucija, a ostaje aktivna i nakon službenoga zatvaranja Smotre. Stranici Smotre moguće je pristupiti putem poveznice: http://smotra.unizg.hr/fileadmin/smotra2017/index.html.

Tehničku podršku izlagačima osigurao je Sveučilišni računski centar – Srce, a partner u organizaciji bio je Studentski centar Zagreb. (Hina)