Dodik: Uspjeli su dovesti Srbina koji je pristao na predstavu

Na središnjoj državnoj komemoraciji Srbima stradalima u akciji Oluja, na mostu u Sremskoj Rači prisustvovao je državni Vrh Srbije, patrijarh SPC-a Irinej, predstavnici Republike Srpske i Srba iz Hrvatske. Na komemoraciji je govorio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik .

“Ove godine su uspjeli dovesti jednog Srbina na obilježavanje svoje sramote, a on je pristao na tu predstavu, naspram stotina tisuća Srba koji nisu spremni biti pokriće zločinu”, rekao je Dodik, komentirajući najavljeni dolazak u Knin predstavnika srpske manjine, potpredsjednika vlade Borisa Miloševića, na obilježavanje 25. obljetnice Oluje.

Dodik je rekao kako “već 25 godina ne može dokučiti što to slavi Hrvatska – opustjele prostore koje su naseljavali Srbi ili stradanje drugih naroda.”

“Kao svoj praznik slave Srb bez Srba, Knin bez Krajišnika i Smiljan bez Tesle”, naveo je Dodik.

Komemoraciji na mostu u Sremskoj Rači nazočila je i premijerka Srbije Ana Brnabić i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a spomen srpskim žrtvama u Oluji služio je patrijarh Irinej.

Poglavar SPC-a je rekao kako su Srbi prije 25 godina doživjeli tragediju “ne od nekog dalekog i nepoznatog naroda, već od onih koji govore gotovo istim jezikom” i “s kojima su soljećima živjeli zajedno i dijelili dobro i zlo”.

Vučić i Dodik su na mostu  otkrili spomen ploču žrtvama Oluje, a na vijencima je napisana poruka: “Djeco Krajine, domovina vas neće zaboraviti”.