Dodik napao Zelenskog: “Kakva arogancija. Što si on umišlja?”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) danas je komentirao izjavu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o zemljama Zapadnog Balkana.

Dodik je izjavio da “arogancija koju pokazuje predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski prelazi značaj uloge koju on misli da ima i da sigurno nije netko tko treba biti pitan o tome što Zapadni Balkan treba ili ne treba raditi”, prenosi Klix.ba.

“Politički je nepristojno da on dijeli savjete bilo kome, pa i nama na Balkanu. Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali slijediti”, rekao je Dodik povodom obraćanja Zelenskog građanima Cetinja u kojem je poručio da su sankcije Rusiji obavezne, da je Rusija prijetnja svima i da to “nije ništa manje važno za Balkan”.

“Čovjek je umislio da može držati predavanje svakom”
Dodik je rekao da Zelenskij ima svoje simpatizere, ali da smatra da i drugi na Zapadnom Balkanu misle da “takvo bezočno sugeriranje bez ikakve osnove i da držanje predavanja o tome što tko treba učiniti apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenskij ima u tome”.

“Čovjek je umislio da može držati predavanje svakom drugom i da ocjenjuje tko je na ispravnom, a tko na lošem putu. To treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopće nije pitana”, naglasio je Dodik u izjavi za Srnu.

On je rekao da Republika Srpska ostaje neutralna kada je riječ o ukrajinskoj krizi, piše N1.