Dodik i Vučić utapali tugu u hamburgerima

Srbijanski predsjendik Aleksandar Vučić u petak je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj se uz hamburger druži s premijerkom Anom Brnabić, ministrom financija Sinišom Malim i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Četvorka je odsjela u novoj zgradi željezničke stanice Prokop u Beogradu, a Vučić poručuje kako je jako ponosan na novoizgrađenu željezničku stanicu i da je nakon otvaranja ostao da razgovara s Dodikom, premijerkom i ministrom.

‘Pritisak zapadnih sila’

Vučić je naveo da ga je Dodik informirao o “posljednjem pritisku zapadnih sila”.

“Ostao sam razgovarati s prijateljima. Ana ide na raspravu o Kosovu u UN, predsjednik Dodik me je informirao o posljednjim dešavanjima u Republici Srpskoj i pritisku zapadnih sila, ja sve njih o sutrašnjem sastanku s velikom petorkom, a Siniši Malom je najveća briga kako će platiti račun za hamburgere. Doduše, dodali smo mu i krafne i kolače, tek da mu račun ne bi bio mali”, napisao je predsjednik Srbije.

Nove sankcije

Podsjetimo, ministarstvo SAD-a je u petak nametnulo novi paket sankcija Miloradu Dodiku. Tvrde da su sankcije uvedene “proruskom nacionalističkom lideru bosanskih Srba” te drugim pojedincima i entitetima koji se dovode u vezi s njim.

Tako se od sada na popisu američkog ministarstva financija Gorica i Igor Dodik, kći i sin predsjednika Republike Srpske. Gorica Dodik često na društvenim mrežama brani politiku svog oca i uz uvrede napada njegove političke oponente dok je Igor Dodik član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), stranke koju od 1996. godine vodi njegov otac.

Pod sankcijama se navodi i restoran Agape u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, kompanija Agrovoće koju se dovodi u vezu s Goricom, kao i kompanija Fruit Eco koju se dovodi u vezu s Igorom Dodikom, ali i kompanija Global Liberty koju se dovodi u vezu s Igorom i Goricom, piše Dnevno.hr