Dodatne policijske snage i u PU varaždinskoj

Danas je Ravnateljstvo policije na područje Ivanca poslalo dodatna  tri interventna policijska službenika s čamcem.

Na području Policijske uprave varaždinske na snazi su redovne mjere zaštite od poplave. Za sav promet zatvorene su ceste D 35 u mjestu Stažnjevec, ŽC 2044  D. Voća – Lipovnik, LC 25112  Stažnjevec – Ivanečka Željeznica i LC Jerovec – Dubravec.

Na to područje poslan je dodatni manji broj policijskih službenika iz okolnih policijskih uprava. Danas tijekom jutra Ravnateljstvo policije na područje Ivanca šalje dodatno još tri interventna policijska službenika s čamcem.

Podsjećamo da je sukladno najavama kretanja vodnog vala na području Ogulina, Ravnateljstvo policije na to područje u utorak, 19. rujna u poslijepodnevnim satima uputilo četiri posade interventne policije s čamcima za spašavanje.

Zbog izlijevanja rijeke Dobre i plavljenja dijela prigradskih naselja i dijela grada Ogulina za sada nema potrebe za dodatnim angažiranjem policijskih snaga. U slučaju potrebe Policijska uprava karlovačka u kratkom roku može angažirati oko trideset policijskih službenika. U 6 sati vodostaj rijeke Dobre iznosio je 250 cm s intencijom padanja. Svi policijski službenici su na raspolaganju građanima na  područjima zahvaćenim poplavama.