Dobrivoje Arsić, ugroženi Srbin iskaz dao u stanu ?! U HDZ-u se ogradili od “bolesnog” Arsića !

Izvor: HRT

Sramota !!! Jednostavno na taj način mogla bi se opisati hajka bolesnoga srbina povratnika Dobrivoja Arsića, čovjeka sumnjive prošlosti, sklonog nasilnom ponašanju, provokacijama, koji je uzburkao hrvatsku javnost optuživši jednog od najcjenjenijih hrvatskih alpinista Marka Škalameru, izjavivši između ostalog da ga je napao bandit koji je dobio pare da to učini.

Sada već, nakon brojnih izjava susjeda koji žive u blizini “ugroženog” Srbina Arsića, koji kažu da je godinama stvarao probleme, iskazivao nasilnost, netrpeljivost prema susjedima, nakon što je na svijetlo dana isplivala i zanimljiva prošlost Arsića, koji je prijetio nožem, pobjegao u Srbiju, bio nezadovoljan “samim sobom”, ostaje upitnim tko će vratiti svu bol, poniženje, uvrede i povredu časti Matku Škalameri kojega hrvatska a i svjetska javnost pozna isključivo preko humanih djela koje je stekao rođenjem, odgojem i svojim radom.

U cjeloj ovoj priči oko “ugroženog bolesnog” Srbina Arsića zanimljivim ostaje Arsićevo pozivanje da je član HDZ-a i da će navodno iza njega stati stranka.

Naš izvor blizak HDZ-u, potvrdio nam je da se stranka ograđuje od prozivanja na njegovo članstvo i da nema niti želi imati nikakve veze sa Arsićem, a sve moguće insinuacije vezane za taj slučaj ne žele komentirati, na pravosuđu je da odradi svoj posao…

Koliko je vidljiva bolest “ugroženog Srbina” Arsića i njegova iskrenost prilikom davanja izjava medijima najbolje govori podatak da se u strahu od pravde, zapetljan u svojim lažima, nije jutros u 9 sati pojavio sa suprugom kao posljednji svjedoci pred Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Inače, od jučer popodne ispitivani su svjedoci incidenta u kojem je navodno, dugogodišnji i iskusni član riječkog HGSS-a Matko Škalamera osumnjičen za prijetnju i nanošenje tjelesne ozljede srpskom povratniku Dobrivoju Arsiću u Viškovu.

– Općinsko državno odvjetništvo temeljito je ispitalo sve svjedoke i mogu samo reći da su svi iskazi povoljni za obranu. Jesam optimist, ali moram naglasiti da je ovo istražna faza postupka i ne znam u kojem trenutku će doći do podizanja optužnice, ili neće. Svatko radi svoj postao, rekao je Stipinović, a na upit novinara je li riječ o iskazivanju mržnje na nacionalnoj osnovi, Stipinović je odgovorio: »Nema govora!«

U međuvremenu pojavila se informacija da su Dobrivoje Arsić i njegova supruga dali iskaz u svom stanu, jer navodno nije mogao doći dati iskaz jer mu je jako loše.

Jako mi je loše od svega što se dogodilo”, izjavio je danas povratnik koji tvrdi da je napadnut na nacionalnoj osnovi, i ponovio da je žrtva napada, a za svjedoke koji tvrde drukčije kazao je da su lažni svjedoci. Zanimljivo, a ti lažni svjedoci Arsićevi su prvi susjedi !!!

Državno odvjetništvo ne daje nikakve informacije, a Škalamerin odvjetnik Arsen Stipinović rekao je da je informaciju da je Arsić ispitan dobio iz medija te da o tome ne zna ništa.

”Nisam upoznat je li moguće da je ispitivanje obavljeno kod kuće. Možda je to i moguće ali ako je teško bolestan, ali Arsić je zdrav i mobilan”, rekao je odvjetnik.

Nakon nedolaska Arsića na Općinsko državno odvjetništvo radi davanja iskaza, te navodnog davanja istog u svom stanu, a nakon što su susjedi za RTL dali svoje izjave, upitnim ostaje da li će, kako se sam nazivao i za što ima liječničku dokumentaciju, “bolesni Srbin” Arsić završiti u jednoj od zdravstvenih ustanova ?!

Nacionalno/DP.