Do Krka od ponedjeljka bez plaćanja mostarine

Krčki most

Do otoka Krka od ponedjeljka će se moći doći bez plaćanja mostarine, sukladno vladinoj odluci o prestanku naplate cestarine na Krčkom mostu.

U ponedjeljak, 15. lipnja, počinje primjena Vladine Odluke o prestanku naplate cestarine na Krčkom mostu. Naplata cestarine prestaje u 00:00 sati 15. lipnja, odnosno u ponoć s 14. na 15. lipnja, izvijestili su Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon što je na sjednici Vlade prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most, čime se ostvarila mogućnost ukidanja mostarine, podsjetili su u priopćenju.

Iz Ministarstva prometa izvijestili su da će naplatne kućice do daljnjega će ostati, ali da će rampe biti podignute i promet će se odvijati bez zaustavljanja.

Vozila u smjeru Krka  prometnom regulacijom usmjeravat će se u dvije prometne staze, dok će vozila u smjeru kopna prometovati kao i do sada odnosno jednom prometnom trakom, stoji u priopćenju. Horizontalna i vertikalna signalizacija biti će prilagođena i informirat će korisnike o novom režimu besplatnog korištenja Krčkog mosta, stoji u priopćenju.

Također, vozači se pozivaju da se, zbog što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika, pridržavaju ograničenja i prate prometnu signalizaciju, kao i  poruke na info-displejima.