Do 140 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Hrvatskoj

Ilustracija

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je kako je spreman odobriti do 140 stipendija za učenje hrvatskog jezika u ljetnom semestru akademske 2020./21. godine u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Stipendija se odobrava se za sve jezične razine, u razdoblju od početka ožujka do sredine lipnja iduće godine, a uključuje trošak tečaja, subvencioniranu prehranu te djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno.

Organizator tečaja je Filozofski fakultet u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, stipendija podrazumijeva redovito pohađanje nastave u mjestu održavanja tečaja.

Na Javni poziv za dodjelu stipendija, koji je objavio Središnji ured, mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo. Uvjet je da su navršili 18 godina života, da su završili najmanje srednju školu te imaju prebivalište izvan Hrvatske ili pak prebivalište/boravište u njoj ne dulje od tri godine.

Prijava na Javni poziv moguća je do 7. siječnja 2021., podnosi se isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca dostupnog na poveznici https://stipendijehrvatiizvanrh.in2.hr.