Dno dna hrvatskog novinarstva: Ni mrtvima ne daju mira !

Empatija je kažu jedna od najljepših ljudskih osobina, to su pozitvne emocije koje, nažalost, u mnogim ljudima ne postoje, poglavito u glavama pojedinih novinara koji grabežom, lešinarskim pisanjem ostvaruju svoje, isključivo materijalne ciljeve. Stoga, nije ni čudno što postoje gnjide od novinara koje se naslađuju tuđom boli, patnjom. Primjer za to najočitiji je, kada pojedini hrvatski mediji pišu o smrti brata bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Na društvenim mrežama “vrište” reakcije na novinarsko “dno dna”, na krajnje neprihvatljiv i neprimjeren način rada, što nije vidjelo profesionalizma a kamo li novinarstva. Novinarski lešinari, gnjide !!!

Prenosimo reakciju bivše novinarke, danas savjetnice Mirjane Hrge koja je ostala zgrožena načinom novinarskog rada, ako se uopće tako može nazvati, te objavu političkog komentatora Igora Peternela.

Kao covjek, bivsi novinar i danas savjetnica ne mogu vjerovati na koji su nacin neki mediji popratili tuzni dogadjaj u obitelji bivseg predsjednika Vlade.
Neprihvatljivo neljudski i bezobzirno, napisala je Hrga.

“Čovjek umre i oni umjesto da pristojno napišu da je umro, imaju malicioznu potrebu dodati da je bio los poduzetnik, vlasnik firmi koje su pod čudnim okolnostima otišle u stečaj.
Dok je bio živ, a brat mu na vlasti istom tom mediju nikada nije palo napamet to napisati! Ni u primisli im takve rečenice nisu bile!
Da bar mene jednom pozovu na vikend media festival u Rovinj kao panelista- da im svima objasnim što su zapravo hrvatski mediji! Fuj!!”

https://www.facebook.com/igor.peternel.9/posts/10220881621449507