Djelatnik restorana brze hrane: “Evo zašto u pića uvijek stavljamo puno leda…”

Gotovo u svim restoranima brze hrane piće poslužuju uz puno leda i u nekoliko kategorija – malo, srednje i veliko, a jeste li ikada razmišljali koji se razlog krije iza toga? JasonMora, korisnik TikToka, dao je odgovor.

Inače je zaposlen u američkom lancu Dunkin’ Donuts, pa zna sve trikove velikih fast food restorana poput McDonald’sa, KFC-a i sličnih. Kaže kako je količina tekućine u srednjoj i velikoj opciji praktički ista ako naručujete s ledom.

“Uzmete čašu s bilo kojim pićem i u nju stavite led. Zatim iz jedne čaše u drugu prelijete samo tekućinu, bez leda. Dobivate samo pola količine tekućine u odnosu na ono što biste dobili da ste naručili piće bez leda. Ukratko, naručite li piće bez leda, tekućina napuni cijelu čašu. Naručite li piće s ledom, tekućina napuni samo pola čaše jer drugu polovicu zauzima led.” Njegovo objašnjenje šokiralo je mnoge korisnike, ali bilo je i onih koji su rekli da za ovo znaju odavno i da nikada ne naručuju piće s ledom jer ne žele platiti takvu ”prevaru”.

Nacionalno/N1.