Dječji vrtić “Petrinjčica” u novu pedagošku godinu s obnovljenim vrtićem

Dječji vrtić „Petrinjčica“ na samom početku pedagoške godine ima dva razloga za slavlje.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, svečano je prvog dana škole otvorio vrtić te tom prigodom kazao:

„Danas mi je drago da vas mogu pozdraviti u ime svojih najbližih suradnika, u ime svoje zamjenice Viktorije Kaleb te u ime svih nas koji smo dali svoje vrijeme i sve ono što je bila obveza prema našoj djeci da napravimo neku novu vrijednost i standard.

Sjećam se ovdje prije četiri godine kada sam došao, kada sam preuzeo odgovornost za Grad Petrinju, pozvala me bivša ravnateljica upravo u ovaj vrtić, gdje me je kod jedne malo veće kiše, u svakoj prostoriji, dočekalo po par kanti koje su bile pune vode.

Odmah smo krenuli na posao i promijenili krov i investirali smo negdje oko 80 000 kuna. Prioritet je bio da napravimo energetsku obnovu te sve što smo kao Grad napravili kroz energetsku obnovu jer želimo biti jedan od ljepših gradova u lijepoj našoj Domovini.

Hvala puno ravnateljici koja je ovdje dala jako puno truda i drago mi je što smo uz sve probleme došli do cilja i zato hvala svima koji su sudjelovali u obnovi vrtića, a niste sigurno jedni od onih koji su došli ovdje prije par mjeseci, slikali se i govorili ništa drugo nego laži. Laži gdje su govorili da ovaj vrtić ima pet milijuna hipoteku, a nije bilo govora o hipoteci, nisu znali što je energetska obnova.

Ni jedan vrtić do tada,u našoj županiji, nije napravljen u energetskoj obnovi, mi smo ovdje imali investiciju skoro 5 milijuna kuna. Znam da je Grad dao 10% , 3 milijuna i 300. Želim da naša djeca imaju bolji standard , želim da naša djeca u budućnosti imaju još više vrtića. Ovdje mogu svečano reći da iz Intervencijskog plana ide dječji vrtić Češko selo i s njim ćemo dobiti još mjesta za našu djecu koja ne bi trebala biti doma, moraju imati standard u ovom gradu. Želim da roditelji uživaju, želim da djeca danas i za sva vremena imaju sigurnost. Neću više duljiti, vidim da me djeca više ne slušaju i imaju pravo.“

„Od danas dječji vrtić „Petrinjčica“ broji 16 odgojnih skupina s 360 upisane djece.“ – rekla je Nataša Vidović, ravnateljica dječjeg vrtića te dodala:

„Danas smo došli ovdje kako bi svečano proslavili novu pedagošku godinu i svakako imamo razlog za dvostruko slavlje. Naš jedan područni objekt koji se nalazio u školi Mate Lovraka, preselili smo na našu lokaciju Hanžekova 10 i tamo smo otvorili još jednu skupinu. Djeca su danas službeno započela u svojim odgojnim skupinama tako da se konačno možemo pohvaliti da smo se vratili definitivno u naš objekt koji je energetski obnovljen.

Ovaj projekt je stvarno hvale vrijedan, napravljen je tako da djeci osigura sigurnu igru. Ono što je za nas kao ovakvu ustanovu vrlo bitno to je ušteda potrošnje energenata na razini godine,a on je 72%.

On je iz energetskog razreda E prešao u energetski razred B. Sve mjere koje su obuhvaćene svakako će unaprijediti naš rad u ovim skupinama. Osim energetske obnove imali smo i neke dodatne radove kao što su unutarnja stolarija, spuštanje stropova, novi garderobni ormarići te uređenje dječjeg igrališta kako bi poboljšali dječje igre na dvorištu.”