Divjak: Važno je da Posebno stručno povjerenstvo uhvati ritam

foto HINA/ Daniel KASAP

U Banskim dvorima danas se održava konstituirajuća sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjeda u Banskim dvorima konstituirajućoj sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja.

Uoči sjednice PSP-a, ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, komentirala je što će biti njegove zadaće. “Važno je da se Posebno stručno povjerenstvo ustrojilo i da sad uhvati ritam i da radi u skladu sa Strategijom”, rekla je Divjak, dodavši da je prva stvar na dnevnom redu akcijski plan i usuglašavanje natječaja za Ekspertnu radnu skupinu, koji neće danas biti raspisan.

Podsjetimo, Vlada je u srijedu na sjednici donijela odluku o osnivanju Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti na čijem je čelu premijer Andrej Plenković. Sukladno planu, osobno ću voditi to Povjerenstvo uz podršku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i predsjednice saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesne Bedeković, rekao je Plenković.

Uz njih, članovi PSP-a su još predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, akademik Dario Vretenar, profesorica Ružica Beljo Lučić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu za znanosti, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Miloš Judaš, profesor s Odsjeka za pedagogiju zagrebačkoga Filozofskog fakulteta Neven Hrvatić i profesor sa zagrebačkoga Pravnoga fakulteta Frane Staničić te bivša voditeljica Ekspertne radne skupine (ERS) Jasminka Buljan Culej i predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec, članica prošle ERS.

“Zadaća Povjerenstva je da se što angažiranje pristupi obrazovnoj reformi i svemu onom što je važno za budućnost Hrvatske, naših mladih i njihovu konkurentnost na tržištu rada”, rekao je Plenković.