Divjak: Od rektora očekujem jasan razvojni plan, odgovornost i otvorenost

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak, čestitajući ponovno izabranom rektoru Damiru Borasu, kako od rektora i Sveučilišta očekuje jasan razvojni plan, odgovornost i otvorenost te doprinos gospodarskom i društvenom razvoju Hrvatske.

“S obzirom da je većinom članova Senata odlučeno da profesor Damir Boras ostane na funkciji rektora još jedan mandat, čestitam novom/starom rektoru najvećeg Sveučilišta u Hrvatskoj. Od rektora i Sveučilišta očekujem jasni razvojni plan, odgovornost i otvorenost te doprinos gospodarskom i društvenom razvoju Hrvatske”, rekla je ministrica Divjak na upit Hine.

“U tim će nastojanjima imati punu potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja”, poručila je ministrica.

Damir Boras u petak je ponovno izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu za četverogodišnji mandat koji počinje 1. listopada 2018. godine.

Senat Sveučilišta izabrao ga je tajnim glasovanjem u prvom izbornom krugu s 54 glasa. Njegov protukandidat Damir Bakić dobio je 15 glasova, a jedan je listić bio nevažeći.

Sveučilište u Zagrebu najveće je hrvatsko sveučilište na kojemu danas studira 75 tisuća studenata i predaje 5 tisuća nastavnika. (H)