Divjak o svojih prvih 100 dana u vrućem resoru obrazovanja

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Konačno imamo povijesnu šansu za iskorak u obrazovanju, poručila je povodom svojih prvih 100 dana u resoru znanosti i obrazovanja ministrica Blaženka Divjak, koja je uvjerena da bez osiguranja političke podrške HNS-a to ne bi bilo moguće.

“Danas je i službeno prvih 100 dana u vrućem resoru znanosti i obrazovanja. Od mene i mog tima i dalje možete očekivati hrabrost, odgovornost i entuzijazam kojeg ne bi bilo da HNS nije osigurao političku podršku – to treba jasno reći. Mislim da konačno imamo povijesnu šansu za iskorak u obrazovanju”, istaknula je Divjak u objavi na Facebooku na kojem je objavila i prigodni popratni video.

“Drage učenice i učenici, studentice i studenti, kolegice i kolege, dragi roditelji, hvala vam svima na podršci za ovih prvih sto dana koliko sam na čelu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Puno znače pozitivna energija i povratne informacije s terena, tako da zajedno gradimo školu za život, a ne školu za ocjenu i uvodimo obrazovanje u 21. stoljeće. Puno toga je pripremljeno, odrađeno, napravljeno, vodimo brigu i o podzastupljenim skupinama, razmišljamo o tome kako zapravo unaprijediti STEM obrazovanje u Hrvatskoj i isto tako računamo i dalje na vašu podršku ne samo u sljedećih sto dana, nego do kraja mandata”, poručila je ministrica.

Poruka fanovima za #prvih100 dana

Danas je i službeno #prvih100 dana u vrućem resoru znanosti i obrazovanja. Od mene i mog tima i dalje možete očekivati hrabrost, odgovornost i entuzijazam kojeg ne bi bilo da HNS nije osigurao političku podršku – to treba jasno reći. Mislim da konačno imamo povijesnu šansu za iskorak u obrazovanje 21. stoljeća. 🙂 BD

Posted by Blaženka Divjak on 17. rujna 2017